Сертификати на диаманти

 
Какво представлява сертификата на диамант?

 

Диамантите са естествени камъни и всеки един има уникални вътрешни и външни характеристики. Освен големината и цвета, вътрешните характеристики на диаманта, появили се при самото му създаване, също определят качествата му. Ценността на диаманта се определя въз основа на тези качества.

Четирите важни характеристики използвани за оценяване на диамантите са познати като “4те C на диаманта”: цвят, качество, шлифоване и карати. Тези характеристики се оценяват от експертите по диаманти и се документират подробно. Този документ се нарича доклад за оценка или сертификат на диаманта. Сертификатите на диамантите са важни, защото съдържат информация за качеството и стойността на камъка в бижуто Ви.

Сертификатът е гаранция, че камъкът е истински, добит според изискванията и правилата. Без сертификат той не е редно да се продава, а обратното изкупуване без този документ не е гарантирано.

Една от основните причини да има сертификат към диамантите е, че те трудно се разпознават.  Малцина са експертите, които могат да различат истинския скъпоценен камък от фалшивите такива. А с този документ се гарантира автентичността им, тъй като е издаден от специализирани лаборатории.

 
Видове сертификати

 

  • Диаманти с GL сертификат
 
Всички GL диаманти са грижливо подбрани от проверени доставчици от страните-участнички в Процеса Кимбърли. Диамантите с GL сертификат са с цвят H Colour, качество VS и шлифовка Very Good. 
 
  • Диаманти с GIA сертификат
 

GIA (Gemological Institute of America) е най-уважаваната и известна организация за класифициране на диаманти. Те са невероятно последователни и осигуряват най-голямо спокойствие при закупуване на всеки диамант. 

  • Диаманти с HRD сертификат

HRD означава „Hoge Raad Voor Diamant“ на фламандски, което означава „Висш съвет на диамантите“. Базирана в Антверпен, тя е голяма гемологична лаборатория и водещ авторитет в областта на диамантите в Европа. HRD предлага сертифициране на бели диаманти, диаманти с елегантни цветове, обработени диаманти и дори лабораторно отгледани диаманти.

 
Какви сертификати предлагат Бижута Давков?

 

Ще намерите наши бижута както със сертификат GIA, така и със сертификат HRD. 

Ето някои примери:

×