САМО ДНЕС 27/04/2024г. 50% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ БИЖУТА С ДИАМАНТ

Kак да изберем годежен пръстен с диамант?

Време ли е да започнете да пазарувате за годежен пръстен? Вижте някои стъпки, които ще Ви помогнат за намирането на идеалния годежен пръстен за половинката ви. 

Време ли е да започнете да пазарувате за годежен пръстен? Честито! Купуването на годежен пръстен и подготовката за предложението е вълнуващо време и е лесно да се увлечете в романтиката, но не забравяйте: годежният пръстен обикновено е значителен разход, така че искате да сте сигурни, че го правите правилно. 

Тези няколко стъпки ще Ви помогнат за намирането на идеалния годежен пръстен за половинката ви. 

Определете каква форма искате 

Ако знаете какво иска вашата половинка по отношение на формата на диамант, това помага да се стесни много търсенето на годежен пръстен. Всяка форма има различна цена – и всяка има различна цена на карат. Кръглите форми са най-скъпи, докато крушата и маркизата са по-малко. Ако размерът е важен за вас, можете да получите повече карати на по-добра цена, когато изберете алтернативна форма на класическата кръгла кройка.  

Изберете метал за халката 

Традиционно годежните пръстени (както и брачните халки) се изработват от жълто злато, бяло злато, сребро или платина – въпреки че през последните години розовото злато се появи като свежа, модерна алтернатива. Някои метали се драскат по-лесно от други, така че не забравяйте да вземете предвид начина на живот – както и бюджета, разбира се – преди да вземете решение.  

Изберете камък – цирконий, диамант или естествен камък

Какво е цирконът? Цирконият е безцветен, синтетичен скъпоценен камък, направен от кубична кристална форма на циркониев диоксид. Цирконият и диамантите може да изглеждат подобни от разстояние, но драстично се различават по красота, качество и стойност. За зашеметяващ годежен пръстен, който ще издържи цял живот, препоръчваме да изберете истински диамант пред циркон. В Давков Ви предлагаме избор от годежни пръстени с различни камъни, включително и рубин и топаз.

Ако искате да научите повече за разликата между диамант и цирконий, прочетете статията Каква е разликата между диамант и цирконий? в нашия блог.

Имайте предвид размера в карати 

Вековният въпрос за качеството срещу количеството се отнася и за годежните пръстени; някои хора предпочитат по-голям камък пред по-бял камък, докато други искат абсолютно най-чистия възможен диамант, въпреки броя на каратите. Ако размерът има значение, имайте предвид идеалния размер в карати, когато пазарувате заедно, и бъдете гъвкави по отношение на другите елементи, за да отговарят на вашия бюджет. 

Можете да спестите значителни пари, ако изберете по-рядко срещан размер карати. Цените на диамантите се повишават значително, когато тежат най-желаните грамажи: например цели и половин грамажи. (0,50, 1, 1,5 и т.н.). „Купете диамант, който е малко по-нисък от тези обичайни тегла, и ще спестите пари и никой няма да може да каже, че е .92 карата вместо 1 карат“, казва Емили Дюк от Finesse Diamonds Corp. 

Помислете как ще изглежда вашият годежен пръстен със сватбената ви халка 

Въпреки че е лесно да се увлечете в пазаруването на перфектния диамант, годежният пръстен е само половината от уравнението. Вашата сватбена халка – истинският символ на вашия брак – е често пренебрегваната друга половина. Определено помислете какъв стил на сватбена халка ще подхожда на вашия пръстен.  

Винаги купувайте сертифицирани диаманти

Когато най-накрая намерите мечтания пръстен, уверете се, че купувате сертифициран камък от акредитирана лаборатория като GIA (Gemological Institute of America) или HRD „Hoge Raad Voor Diamant“.

Бъдете умни относно качеството на цвета и чистотата 

Спестете много, като закупите диамант с най-нисък цвят, който все още ще изглежда безцветен с просто око, предлага Weissman. „За кръглите диаманти в бяло злато това обикновено е цвят I или J. В жълтото злато можете дори да отидете до цвят K“, казва той. „Разликата в цената между цвят J и цвят D е огромна.“ Що се отнася до чистотата, концепцията е същата. Изберете диамант с най-ниска чистота, който все още е чист с невъоръжено око, тъй като ще изглежда идентичен на безупречен диамант, ако приемем, че всичко останало е равно, отбелязва той. „Разликата в цената между диамант с чистота SI1 или SI2 и Flawless диамант е огромна.“ 

От друга страна, качеството на шлифовката на диаманта е нещо, което частният бижутер Дан Моран, основател на Concierge Diamonds, съветва клиентите никога да не правят жертви. Защо? Именно шлифовката на диаманта му придава онзи прекрасен блясък, който обичаме. „Ако вземете средно добър необработен диамант и го шлифовате перфектно, той ще изглежда абсолютно зашеметяващо. Обратното, вземете първокласен необработен диамант и го шлифовайте лошо, и той ще изглежда като абсолютен боклук .“ 

В Давков Ви предлагаме разнообразие от красиви годежни пръстени и сме винаги на разположение, ако желаете специална поръчка. Разгледайте сайта ни и се свържете с нас!

 

Сподели статията

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Други теми

5 Lyubopitni Fakta Za Diamantite

5 Любопитни факта за диамантите

Kой не обича диаманти? Освен брилянтни, бляскави, спиращи дъха и мистериозни, тези популярни скъпоценни камъни са изключително интригуващи. Защо? Ето 5 впечатляващи факти, които ще ви накарат да се влюбите още повече в този скъпоценен камък.

Karat V Zlatoto Kakvo Oznachava

Карат в златото – какво означава?

На нашия уебсайт ще намерите пръстени и бижута, налични в няколко различни златни карата: 14K и 18K. Но какво означава Карат? И как да изберете между тях за вашите златни бижута?

Zhalto I Byalo Zlato Razliki I Koe Da Izberete

Жълто и Бяло злато – разлики и кое да изберете?

Ние от Бижута Давков Ви предлагаме разнообразие от бижута от злато. Сигурно сте забелязали, че може да избирате между жълт и бял цвят на златото. Какви са разликите, дали бялото злато наистина е злато и кое да изберете?

×