Каква е разликата между бяло, жълто и розово злато?

Казват, че не всичко, което блести, е злато, но се оказва, че златото също се предлага в различни цветове! Тук имаме всичко, което трябва да знаете за цветното злато.

Каква е разликата между бяло, жълто и розово злато? Казват, че не всичко, което блести, е злато, но се оказва, че златото също се предлага в различни цветове! Смесването на златото с други сплави дава възможност за спектър от опции, когато става въпрос за цветове, издръжливост и разходи, като всичко това може да бъде малко объркващо при покупка или продажба на злато. Тук имаме всичко, което трябва да знаете за цветното злато.

Нюанси на златото

Първо и най-важно е да разберете, че златните бижута почти никога не се правят от чисто злато — то е твърде меко, за да се използва като такова — а по-скоро златото се комбинира със сплави. Въпреки че вашите златни бижута включват истинско злато, то ще бъде смесено с нещо друго, за да го подсили и да увеличи живота му.

Златото може да бъде комбинирано с редица други метали – най-често сребро, мед, цинк, паладий и никел. В зависимост от това какви сплави се комбинират със златото се създават различни златни нюанси и цветове.

Бяло злато

Бялото злато е резултат от смесване на злато с платина. Златото, смесено с паладий, никел, кадмий и цинк, също произвежда бяло злато. Златото в този цвят е по-издръжливо и устойчиво на надраскване от жълтото злато и в същото време е по-достъпно както от жълтото злато, така и от платината. Родиевото покритие често се използва за полиране на бижута от бяло злато, които имат естествени мръсно бели нюанси.

В Давков предлагаме разнообразие от бижута, изработени от бяло злато. Разгледате ги тук.

Жълто злато

Жълтото злато често е това, което хората си представят, когато чуят „злато“ – в края на краищата това е неговият естествен цвят. Произвежда се чрез смесване на чисто злато със сребро, мед и цинк. Добавянето на други метали позволява на жълтото злато да запази цвета си, като същевременно става достатъчно здраво за използване в бижута. То е най-хипоалергично и изисква най-малко поддръжка от всички златни цветове.

Пръстени, обеци, колиета, гривни – в Давков предлагаме разнообразие от бижута и в жълто злато. Разгледайте ги тук.

Розово злато

Медта е причината златото да придобие розов оттенък, въпреки че сплавта също използва малко сребро. Съдържанието на мед прави розовото злато по-издръжливо от жълтото или бялото злато. Розовото злато е известно още като руско злато поради популярността му в Русия в началото на 19 век.

Разгледайте нашите бижута, които включват розово злато.

В Давков Ви предлагаме възможността да персонализирате цвета на златото за почти всички бижута, дори да го нямаме налично в момента. Свържете се с нас, за да Ви консултираме и да Ви помогнем да изберете най-доброто за Вас!

Сподели статията

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Други теми

Жълто и Бяло злато - разлики и кое да изберете?

Жълто и Бяло злато – разлики и кое да изберете?

Ние от Бижута Давков Ви предлагаме разнообразие от бижута от злато. Сигурно сте забелязали, че може да избирате между жълт и бял цвят на златото. Какви са разликите, дали бялото злато наистина е злато и кое да изберете?

Бижутата - перфектните подаръци за всеки повод!

Бижутата – перфектните подаръци за всеки повод!

Празниците са време за радост и обич и бижутата са начин да споделите тези чувства с вашите близки. Независимо от повода, подаръкът на бижу ще бъде винаги актуален и оценен. Защо да ги изберете за подарък?

Скъпоценни камъни - защо да ги изберете?

Скъпоценни камъни – защо да ги изберете?

Всички сме се впечатлявали от ярките и красиви цветове на камъните и сме били заинтригувани от интересните им имена. Какво са скъпоценните камъни, каква е разликата между тях и полускъпоценните и какво Ви предлагаме ние? Вижте в тази статия.  

×